Hardlopen

DSC_0213Het eerste rondje dat ik hard liep was naar alle waarschijnlijkheid een loopje op de basisschool. Een loopje waarvoor je geld moest ophalen voor een goed doel, dit was meestal de school zelf. Hierna had je op de middelbare school de jaarlijkse coopertest en piepjestest. Vreselijk vond ik het, want mijn conditie was prima, maar ik ben nou eenmaal geen snelle loper. Dus belandde ik elke keer weer met een kleine zes. Oneerlijk eigenlijk, maar ja het enige wat meetelde was de leeftijd, met de korte beentjes van mij hielden ze bij lange na geen rekening. Sporten op de middelbare school was trouwens altijd prestatiegericht, alleen als je iets kon kreeg je een goed cijfer. Dus iemand die iets goed kon zonder motivatie kreeg een 8, maar iemand die iets niet kon met veel motivatie kreeg een 5,5. Omgekeerde logica als je het mij vraagt.

IMG-20141221-WA00051

Maar goed, op mijn 16de kreeg ik de slag te pakken. Iedere week liep ik een rondje waar ik op een gegeven moment 7,5 km kon lopen! Ik was trots op mijzelf, dat kun je wel zeggen. Hierna kreeg ik gigantisch last van mijn evenwichtsstelsel, dus stopte ik abrupt met alle sporten. Uiteindelijk ben ik sinds de zomer van 2014 weer begonnen. Langzaam, zodat ik na een goed halfjaar eindelijk 5 km achter elkaar kon lopen. Eveneens kreeg ik te maken met een hardloopknie, die nog steeds parten speelt.

In de toekomst zal ik graag nog eens de halve marathon willen lopen, dat lijkt mij een hele mooie ervaring. Het lijkt mij ook leuk om aan meerdere wedstrijden mee te gaan doen, omdat ik stiekem wel prestatiegericht ben, op mijn eigen niveau dan.

Op deze pagina ga ik mijn vorderingen bij houden, evenals de wedstrijden en mijlpalen die gelopen zijn.

Mijlpalen

Datum Wat? Tijd
 14/03/2015  1ste 5 (5.26) km  35 minuten
 25/04/2015  Batavierenrace Etappe 12, 4.8 km  31 minuten en 41 seconden

Laatst bijgewerkt op 25 april 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s