Mijn Strijd

Op 25 mei 2014 begon ik mijn strijd tegen mijn overgewicht. Na een heftig en vooral emotioneel jaar achter de rug te hebben. Was ik door mijn geweldige eigenschap als stress eter 10 kg aangekomen. Op mijn dieptepunt woog ik 65 kg, met een lengte van 1 meter 52. Niet de bedoeling. Er moest dus wat aan gebeuren. Ik had al meerdere dieetpogingen achter de rug, eigenlijk helemaal niet goed omdat ik nog in de groei was. Deze pogingen vertelde ik aan niemand, bang dat ik uit gelachen werd. Ook mijn ouders waren levensgenieters, dus die zak chips ieder weekend kwam wel op en soms zelfs doordeweeks. Ik wist dan ook dat als ik eenmaal op mezelf zou wonen, ik het veel beter in de hand kon hebben. En dat gebeurde, niet gelijk aan het begin. Nee, de studie bracht toch meer stress met zich mee. Maar in mei 2014 viel eindelijk het kwartje, dit kon zo niet langer. Dus trok ik de stoute schoenen aan en begon ik mijn verhaal te delen. Met de hoop andere mensen aan te sporen en dat zij mij op hun beurt weer konden aansporen. Want dat had ik nodig. Onbekende mensen die hetzelfde probleem hadden als ik, zodat ik meer motivatie kreeg. En dat gebeurde.  Het resultaat was te zien, mijn onderkin was weg en dat viel zelfs mijn oma op.

Het eerste doel was 5 kg kwijt voor de zomervakantie. Dus voor 1 juli 2014, moest ik rond de 60 kg zijn. En door gezond eten en oefeningen, lukte me dit ook.

Het volgende doel was op gewicht blijven tot 1 september en ondanks een vakantie naar Engeland met ontzettend veel high tea’s is ook dat mij gelukt.

Het daaropvolgende doel was de 55 kg bereiken voor het eind van het jaar. Dit is mij, door de geweldige feestdagen waar ik heerlijk heb genoten van het voedsel, niet gelukt. Wat mij wel is gelukt, is dat ik van rond de 60 kg, het getal terug heb kunnen brengen tot echt onder de 60. Wat betekent dat ik de 60 kg niet meer zie! Nog steeds niet zie.

We komen aan bij januari 2015. Ondertussen ben ik nog steeds bezig met onder de 55 kg komen. Hiernaast speelt hardlopen een steeds grotere rol, want tenslotte is mijn doel niet alleen een gezond gewicht, maar ook een platte buik!

Ondertussen is het eind april en heb ik mijn eerste hardloopwedstrijd gehad. Daarnaast is het mij nog steeds niet gelukt om onder de 55 kg te komen, wel merk ik dat mijn lichaam heel langzaam, erg langzaam, strakker wordt! Wie weet dat ik de 55 kg wel ga redden voor de zomervakantie, ik hou de moed erin!

Op deze pagina zal ik jullie op de hoogte houden, mijn progressie delen.  Dit zal eens in de zoveel tijd gebeuren. Benieuwd naar hoe ik stap voor stap na het nieuwe doel toe werk en wil je tips? Iedere zondag zal onder de categorie “Mijn Strijd” een update komen. Volg dus mijn blog als je hier behoefte aan hebt *hinthint*. 

Laatst bijgewerkt 25/4/2015

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s