Geplaatst in Media

Het Kook & Bak Seizoen begint weer!

Koken en bakken, gigantisch leuk om zelf te doen vind ik persoonlijk. Lekker in de keuken staan, zo veel mogelijk proeven en uiteindelijk genieten van je creatie! Natuurlijk behoort de heuvel afwas er ook bij, maar je eigen creatie als beloning maakt een hoop goed.

Naast het zelf koken en bakken, staan programma’s erover eigenlijk stiekem wel op mijn guilty pleasure lijstje. Van Jamie’s 15 minutes tot Rudolph Bakery, 24 Kitchen behoort zeker tot één van mijn favoriete zenders. Om alleen maar te zien hoe iets wordt gebakken is natuurlijk ook niet leuk, dus hoort er zo nu en dan wel een spannend element in te zitten. En dat seizoen, begint nu!

Natuurlijk zijn er genoeg kook & bak wedstrijden te zien op tv. Masterchef is er tenslotte in varianten van over de hele wereld, evenals The Great Britisch Bake Off. Toch hebben de meeste varianten gewoon niet de sfeer die het leuk maakt. Gelukkig zijn daar de respectievelijke Australische en Nederlandse versie, en raad eens, aanstaande maandag en zondag beginnen daarvan nieuwe seizoenen. Heerlijk!

Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden en Martine Bijl (c) Weekblad Party

Morgen, zondag 6 september, begint het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Met, zoals Martine Bijl dat zo leuk zegt, 10 kakelverse nieuwe deelnemers. Iedere aflevering bakken de kandidaten iets uit vrije hand of een standaard recept. Door de leuke presentatie van Martine en de geweldige bakkers én juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden waren de overige seizoenen in ieder geval al leuk. Een groot deel van een geslaagd seizoen, hangt natuurlijk ook af van de deelnemers, maar het voorstukje van aflevering 1 zag er al veelbelovend uit. Dus dat wordt een paar weken lang het weekend leuk afsluiten!

Matt Preston, George Calombaris en Gary Mehigan (c) The Guardian
Matt Preston, George Calombaris en Gary Mehigan (c) The Guardian

Maandag daarentegen begint een nieuw seizoen van Masterchef Australië. Dit programma, wat voornamelijk draait om koken en niet om bakken, wordt gepresenteerd door de drie leukste chefs van de wereld, of in ieder geval de combinatie van die drie is gigantisch leuk. Juryleden Gary Mehigan, George Calombaris en Matt Preston maken iedere aflevering weer tot een feestje met hun grappen en leuke accent. Natuurlijk hangt het ook af van de deelnemers of een seizoen een succes is of niet, maar vooral de juryleden maken dit tot de leukste versie van Masterchef die er is. Naast dat de deelnemers koken, zijn er ook masterclasses te zien, waarin jij als kijker een mini kookles krijgt aangeboden. Vooral Matt Preston, die eigenlijk een recensent is, maakt graag spot met de moeilijke gerechten die sterrenrestaurants vaak aanbieden. Hiernaast komen er ook vaak gast koks in de show, waaronder Matt Moran en chemisch kok Heston Blumenthal. Wegens het feit dat ik ook tijd aan mijn studie moet besteden en sportcursussen heb, ben ik waarschijnlijk niet in staat om alle afleveringen te kijken, maar ik ga zeker een poging wagen tot.

Hoe dan ook, ik heb er al weer gigantisch veel zin in!
Zijn jullie ook zo dol op kookprogramma’s of kijken jullie liever wat anders?

Heel Holland Bakt, iedere zondag op Nederland 1 om 20:20 (behalve aflevering 1, wegens het EK voetbal start de aflevering om 21:00)
Australian Masterchef, iedere werkdag om 18:30 op SBS6

Advertenties

Auteur:

Hoi lieve lezers. Dit ben ik, een klein, blond vrouw. Vol blunders en verhalen. Met een passie voor koken en lifestyle. En dat gaan jullie terug zien in mijn blog. Veel plezier. Liefs Karlijn

Een gedachte over “Het Kook & Bak Seizoen begint weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s