Geplaatst in Mijn Verhaal

Nieuwe Hardloopschoenen!

DSC_0213

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst sinds mijn 16de de 5 kilometer gelopen! Niet op mijn oude afgesleten sportschoenen die ik al sinds mijn twaalfde heb, maar op gloednieuwe en echte hardloopschoenen. Het liep fantastisch!

Hardlopen is een sport die makkelijk toe gangbaar is voor iedereen, niet veel geld kost en bovenal zorgt voor een goede conditie. Hardlopen kun je alleen doen, met vriendinnen of bij een atletiekvereniging in de buurt. Je kan je eigen schema maken of een schema van internet plukken. Daarnaast zijn er ontzettend veel hardloopevenementen die je kunt lopen om te zien hoe ver je al bent of als wedstrijd. Om welke reden je ook hardloopt, hardloopschoenen zijn daarbij onmisbaar. Zonder goede hardloopschoenen is de kans op blessures groter, en dat wil je niet. Dus ben ik na de dichts bijzijnde hardloopwinkel gegaan, wat in dit geval Runnersworld was. Waarom niet bij een bekende sportwinkel? Vaak verkopen winkels als Perry of Actiesport ook wel hardloopschoenen, maar hier zitten ook vaak de mindere hardloopschoenen bij. Ik noem ze de sportschoenen in vermomming. De demping is stukken slechter bij deze zogenaamde hardloopschoenen en als je net als ik twee keer per week traint. Dan is een goede demping toch wel belangrijk. Om te zorgen dat je niet de verkeerde schoen koopt, kun je daarom het beste na een goede hardloopzaak gaan waar ze met deskundig advies klaar staan, zoals Run2Day of Runnersworld. Als je hierbij een keuze hebt gemaakt, kun je ze natuurlijk altijd nog bij de Perry of Actiesport bestellen. Maar na het advies wat ik heb gehad, ze zijn dik een uur bezig geweest om de perfecte schoen voor mij te vinden, zul je zien wat een top service zulke winkels hebben wat ik bij andere winkels mis.

Na gigantisch lang te zijn geholpen, waarbij gekeken is naar afwijkingen, voet opmetingen en onmeunig veel rondjes hardlopen om ze te testen. Koos ik uiteindelijk voor deze prachtige schoenen van Asics, de Gel-Cumulus 16 2A.

De schoen loopt heerlijk, het lijkt alsof je rent op een bedje van mos. Daarnaast is de kleur natuurlijk ook helemaal mijn ding, lekker opvallend 🙂

Natuurlijk is iedere voet anders, maar mocht je net als ik voor het eerst hardloopschoenen halen. Dan raad ik aan om gezellig naar een specialist te gaan, je te laten informeren en vooral diegene te kiezen die het fijnst lopen. Wees hierbij niet te zuinig met geld, een goede hardloopschoen kost nou eenmaal een paar duiten.

Hoe dan ook, met dit heerlijke zomerweer wordt hardlopen natuurlijk helemaal leuk. Zeker met de zon, lekker buiten rennen en werken aan je conditie en tegelijkertijd bruin worden. Het is toch een win-win situatie!

Wat vinden jullie van dit heerlijke zomerse weer? Krijgen jullie ook al kriebels om buiten actief bezig te zijn?

Advertenties

Auteur:

Hoi lieve lezers. Dit ben ik, een klein, blond vrouw. Vol blunders en verhalen. Met een passie voor koken en lifestyle. En dat gaan jullie terug zien in mijn blog. Veel plezier. Liefs Karlijn

6 gedachten over “Nieuwe Hardloopschoenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s