Geplaatst in Beauty

Mijn Gezicht | Imperfectie (1/4)

Achter sommige dingen moet je zelf lerende wijs achter komen. Zoals wat je favoriete hobby is, je lievelingseten of leukste muziek om naar te luisteren. Met al deze dingen kan niemand je helpen, wel tips geven, maar je moet het toch zelf bepalen. Bij andere dingen heb je soms het gevoel, had ik dat maar eerder geweten. Zoals hoe moet ik een fietsband plakken. Een ander iets is de verzorging van mijn huid.

Sinds mijn 13de had ik al last van een probleemhuid, op sommige momenten zat er meer acne op mijn gezicht dan dat er gezicht te zien was. Als puber weet je je op dat moment geen raad, dus je gaat middeltjes uittesten die worden aangeprezen in de drogisterijen. Mijn moeder hielp me daar mee, maar ook zij wist er niet veel over. Ik denk dat één van de eerste producten die ik gebruikt heb, een scrub was van het merk Dr. van der Hoog. Niet het meest goedkope merk, maar het was een erg fijn product. Een ander product dat ik toen gebruikte was van het merk Clearasil, mijn moeder en ik hadden al snel door dat het geen vriendelijk product voor je huid was. Dus toen het na 3 jaar nog niet over was, besloten we om mij naar een schoonheidsspecialist te sturen. Na een paar maanden daar gezeten te hebben, besloot ik toch om er mee te stoppen, ondanks dat die gezicht massages heerlijk waren. De acne werd niet minder, en zeker niet voor die prijs.

Tegelijkertijd liep ik voor mijn migraine bij een acupuncturist. Ze vertelde me dat ze voor haar carrière als acupuncturist schoonheidsspecialiste was geweest. Ze was er mee gestopt omdat ze het niet eens was met methodes die schoonheidsspecialiste aanraden en gaf me een paar fijne tips. Ik was het hiermee helemaal mee eens, maar helaas begon mijn zoektocht naar een juist reinigingsmiddel toch opnieuw.

Ik gaf niet op en probeerde de gezichtsreiniging van het merk Garnier uit, prima spul in eerste instantie. Ondanks dat ik alleen de reiniging ervan gebruikte. Als dag/nachtlotion gebruikte ik op dat moment een neutrale bodylotion van het merk Sebamed, omdat ik merkte dat mijn huid extra voeding nodig had. Na weer een jaar verder te zijn met veel pieken en dalen in een gave huid, kwam ik erachter dat ik allergisch was voor methylisothiazolinone, wat dus in Garnier zat. We zitten dan rond mijn 17/18de.

Hierna duurde het niet lang meer voordat ik de smaak te pakken kreeg, ik gooide alles weg wat ook maar het minste en geringste methylisothiazolinone bevatte en kwam in aanraking met de Bodyshop. Na eerst een proefflacon te hebben gekocht, was ik al snel verknocht aan dit merk. En binnen een jaar tijd had ik zowat de hele collectie in mijn bezit inclusief een perfect gave huid!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het fijn was geweest dat iemand mij op mijn 13de had verteld wat ik had moeten doen. Nu is acne ook een hormonaal probleem en valt het niet altijd op te lossen met het juiste reinigingsmiddel. Toch denk ik dat ik op dit moment voldoende kennis heb van het onderwerp om een basis te kunnen vertellen hoe je een (begin van een) perfecte huid kunt krijgen zonder imperfecties.

Het hebben van imperfecte huid kan je namelijk erg onzeker maken, daar weet ik alles van. Tegenwoordig pakken veel meiden dan ook een laag foundation, maar daar pak je het probleem niet mee aan. Ik wil proberen in een vierdelige serie om iedereen met een huid vol imperfecties te helpen naar een huid zonder imperfecties. De aankomende vier weken zal er iedere dinsdag (om 12 uur) een bericht hierover komen op mijn blog! Veel plezier met lezen!

Advertenties

Auteur:

Hoi lieve lezers. Dit ben ik, een klein, blond vrouw. Vol blunders en verhalen. Met een passie voor koken en lifestyle. En dat gaan jullie terug zien in mijn blog. Veel plezier. Liefs Karlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s