Geplaatst in Mijn Strijd

Mijn Strijd | Klein Resultaat

Begin januari heeft zowat heel Nederland als goede voornemen, afvallen. Maar waarom wil iedereen dit zo graag? Het kunnen gezondheid redenen zijn, iets wat voor iedereen de hoofdreden moet zijn eigenlijk. Zelf was dit mijn grootste reden. Een andere reden kan zijn om slanker te worden, toch even dat babyvet rond de buik te verliezen. Dat lichaam te krijgen van de Victoria Secret modellen, van alle zangers en acteurs van tegenwoordig. Om welke reden je ook aan het afvallen ben. Je wilt resultaat zien, het liefst een platte buik of een sixpack. Het liefst na één week gezond eten en sporten al. Maar dat zie je dus niet. En dat is één van de redenen dat veel mensen nu al gestopt zijn met hun goede voornemen. Jammer, want met een beetje fantasie zie je juist al wel resultaat.

Afvallen moet je niet te gehaast willen doen, want dan is het gewicht er net zo snel weer bij als het er af is. Dus zeker voor iedereen die net als ik het afvallen op de langzame manier doet, wil ik jullie laten zien dat je wel degelijk resultaat ziet en zo vol te blijft houden om af te vallen.

In eerste instantie zie je niets aan je lichaam, maar als het goed is moet je je wel beter gaan voelen. Energierijker, teveel suiker kan er namelijk voor zorgen dat je in een dipje komt. Dus als je opeens een stuk minder suiker binnen krijgt, zal je je dus beter moeten voelen. In deze fase moet je je niet te veel van je uiterlijk aan trekken, maar juist je gezondheid. Want deze is gelijk al verbetert.

Na deze fase zal de eerste lichamelijke verandering te zien zijn. Namelijk dat je gezicht slanker wordt, dit is één van de eerste veranderingen die je aan je lichaam kan zien. Dit betekent dus da-hag onderkin. Doordat je gezicht er strakker uitziet, zal ook de rest van het lichaam je beter staan. Dit klinkt raar, maar als je opeens een gezicht zonder onderkin hebt, voelt het gewoon alsof je een stuk slanker bent. Hierbij is natuurlijk dat kleine beetje fantasie nodig, maar probeer gewoon lekker in die waan te komen.

Hierna komt een fase van weinig veranderingen behalve dan verandering op de weegschaal. Omdat je hierbij nog net niet aankomt bij het zien van een dunnere buik, moet je juist hier een resultaat kunnen zien om door te zetten. Het enige wat mij hierbij is opgevallen is dat je huid strakker wordt, inkepingen en bultjes verdwijnen langzamerhand. Je huid wordt steviger en niet meer slapper. Het is iets erg kleins, maar het kan je zeker zelfverzekerd maken.

Hierna, we zijn nu een dik halfjaar verder, zullen die vetkwabbetjes op je rug minder worden. Je rugvet  verdwijnt, iets wat niet iedereen op zal vallen. Maar als je het eenmaal ziet denk je verrek, het is waar. Door die mooie strakke rug hou je nu alleen nog je bovenbenen, buik inclusief love handles en bovenarmen over. Niet getreurd, want vanaf nu zal je het gaan merken aan deze zones. Hoe dit verloopt ligt mede aan de manier van training/sport. Maar je bent nu eindelijk in de fase beland dat je ook in deze zones verschil zult gaan zien.

Ik hoop dat doordat iedereen de kleine veranderingen gaat zien, iedereen zijn doel kan bereiken van ideaal gewicht. Want ik weet dat door resultaten zien, je meer doorzettingsvermogen krijgt en dus je doel kan bereiken! Ik geloof dat iedereen dit kan!

Advertenties

Auteur:

Hoi lieve lezers. Dit ben ik, een klein, blond vrouw. Vol blunders en verhalen. Met een passie voor koken en lifestyle. En dat gaan jullie terug zien in mijn blog. Veel plezier. Liefs Karlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s